Trainingen en mogelijkheden

U bevindt zich hier: Homepage > Aanbod > Trainingen en mogelijkheden  

Trainingen en mogelijkheden

De onderwerpen die u hier treft kunnen onafhankelijk, of in samenhang, met elkaar aangeboden worden. Samen met u wordt het resultaat en de duur van het aanbod vastgesteld. Lees verder >>

Trainingen en mogelijkheden van de FIT-academy


F-ACT-opleiding
Werkt u binnen de geestelijk gezondheidszorg? Wilt u graag uw kennis en kunde op een hoger peil brengen, passend bij de landelijke ontwikkelingen aangaande ambulantisering en herstelgericht werken? Is ambulant werken nieuw voor u? Heeft u het gevoel dat u er niet alles uit haalt wat er in zit? Of heeft u onzekerheid over uw takenpakket binnen het team? Dan is de F-ACT-opleiding precies de opleiding die u zoekt.

Inspiratiesessie Specialisten Samen in de Wijk - SSIW
Bent u geïnteresseerd in innovaties in de geestelijke gezondheidszorg en nieuwsgierig naar ontwikkelingen bij andere ggz-organisaties? Wilt u als directeur, manager, beleidsadviseur, projectleider ter inspiratie voor uw eigen veranderprocessen meedoen aan een gevarieerd werkbezoek samen met uw collega’s en andere innovators? Dat kan! De FIT-academy organiseert inspiratiesessies over Specialisten Samen in de Wijk.

Basismodule 'Starten met Intensive Home Treatment' (IHT)
Bent u teammanager binnen de geestelijk gezondheidszorg? Wilt u op een andere manier gaan werken? Wilt u cliënten met een opname-status thuis gaan behandelen? Dan is de basismodule ‘starten met IHT’ voor u en uw team zeer geschikt. 

Teamontwikkeling en coaching voor bestaande multidisciplinaire teams
Bent u manager in de geestelijke gezondheidszorg? Bent u betrokken bij de coaching van multidisciplinaire (ambulante) teams en op zoek naar mogelijkheden om de veerkracht van teams te versterken? Wilt u medewerkers trainen om de herstelprincipes ook toe te passen voor de samenwerking in het eigen team? Ieder ambulant team heeft een eigen vraag ten aanzien van teamontwikkeling. Daarom hebben wij de maatwerktraining ‘teamontwikkeling en coaching voor bestaande ambulante teams’ ontwikkeld. In de training gaan we met uw team aan de slag.

Werkbezoek
Bent u directeur, projectleider, manager of opleidingsadviseur binnen de geestelijke gezondheidszorg en wilt u echt wat veranderen? Wilt u inspiratie opdoen voor uw eigen veranderproces? Dat kan! Wij willen zorgprofessionals uitdagen hoe ze nog succesvoller kunnen worden in hun werk zodat de cliënt beter kan functioneren in zijn eigen omgeving. Ons doel is om de kwaliteit van geestelijke gezondheidszorg in binnen- en buitenland te verbeteren. Omdat wij doen waar we in geloven - ‘practice what we preach’ - laten we u graag kennis maken met onze manier van werken tijdens een werkbezoek bij GGZ NHN.
 

Andere trainingen en mogelijkheden

  • Basiskennis psychiatrie, herstel en ambulant werken voor sociale wijkteams en politie
  • Leren signaleren - de West Frisse jeugd aanpak
  • Basismodule Starten met FACT of ForACT voor leidinggevenden en coaches
  • Basismodule voor ‘voorzitters’ van bestaande teams
  • F-ACT-voorzitterstraining 
  • Train de trainer voor basismodule F-ACT
  • FMI – train de trainer voor Motiverende Gespreksvoering voor familie
  • HoNOS  en Mansa – training
  • START – training risico inventarisatie
  • Advies bij veranderprocessen – workshop


Accreditatie

Accreditatie wordt op maat aangevraagd.