Klantervaringen

U bevindt zich hier: Homepage > Aanbod > Klantervaringen  

Klantervaringen

Lees verder >>

“Een goede balans tussen structuur en souplesse!"

Vormingsprogramma voor Belgische mobiele teams (2012 – 2015)
FOD-Volksgezondheid België
Dhr. van der Jeugt

Ervaring met de werkwijze en de trainers
“Onze vraag was niet zo evident, het was immers geen vraag naar F-act opleiding, zelfs eerder ‘geen opleiding a.u.b.’. 
Dit is bijzonder goed opgepikt door de mensen van de FIT-academy. Hierdoor kregen medewerkers van de opstartende Belgische mobiele teams volop de kans om, telkens in groepjes van 8 deelnemers, voldoende lang mee te draaien in diverse wijkteams en – in een latere fase – tevens IHT teams van GGZ Noord-Holland-Noord.  
De voorbereiding van elke stageweek liep zeer vlot. En de combinatie van twee gezamenlijke momenten (een introductie op maandag, een terugblik op vrijdag) met tussenin enkele dagen praktijkervaring, werd bijzonder op prijs gesteld.  Een goede balans tussen structuur en souplesse.”

Wat heeft de samenwerking met de FIT-academy opgeleverd?
“Verspreid over een periode van juli 2012 tot februari 2015 hebben 54 medewerkers van Belgische mobiele teams mee kunnen lopen met de F-act wijkteams en IHT-teams. Het totaal aantal stagedagen – 208 – leverde leerervaringen op, die ondertussen in Belgische mobiele teams voor personen die langdurende zorg en ondersteuning behoeven verkend of geïntroduceerd worden. 
Het gaat hierbij, in vergelijking met andere stageplaatsen in Nederland en andere landen, vooral over herstelgericht werken in mobiele teams (specifieke tools en methodieken) en coördinatie binnen een langdurend zorgtraject.”