College over Psychosen (Alkmaar)

U bevindt zich hier: Homepage > Agenda > College over Psychosen (Alkmaar)  

College over Psychosen (Alkmaar)


Start: dinsdag 24 september 2019 19:00

Eind: dinsdag 24 september 2019 21:00

De meeste mensen met psychosen komen eerder of later in aanraking met de geestelijke gezondheidszorg. Soms alleen voor gesprekken, soms volgt een psychiatrische opname. Dan ontstaat vaak een behoefte om antwoorden te krijgen op veel vragen. Tijdens het college krijgt u veel informatie over wat een psychose is, welke behandelingen er mogelijk zijn en hoe je het beste kunt omgaan met iemand met een psychose.

De meeste mensen met psychosen komen eerder of later in aanraking met de geestelijke gezondheidszorg. Soms alleen voor gesprekken, soms volgt een psychiatrische opname. Dan ontstaat vaak een behoefte om antwoorden te krijgen op veel vragen.

Inhoud van het college

De volgende onderwerpen komen o.a. aan de orde: Wat zijn psychosen? Hoe ontstaat het? Welke behandelingen zijn er mogelijk? Wat voor medicijnen zijn er? En wat zijn de gevolgen voor de omgeving? Hoe kunnen familieleden en directbetrokkenen het beste met iemand met een psychose omgaan? Waar kan men op zoek naar meer informatie?

Spreker

Edwin Beld (psychiater bij GGZ NHN).

Locatie

Het college wordt gehouden in de Bibliotheek Kennemerwaard Alkmaar (De Mare), Laan van Straatsburg 2 in Alkmaar.

Aanmelden

Entree €3,00. Reserveren is gewenst en kan digitaal via de aanmeldagenda van de bibliotheek, of via het centrale telefoonnummer van de bibliotheek (072-5156644).