College over Borderline (Heerhugowaard)

U bevindt zich hier: Homepage > Agenda > College over Borderline (Heerhugowaard)  

College over Borderline (Heerhugowaard)


Start: dinsdag 12 november 2019 19:00

Eind: dinsdag 12 november 2019 21:00

De borderline stoornis heeft niet alleen een grote invloed heeft op het leven van de persoon in kwestie, maar ook op dat van zijn of haar omgeving. Het college over borderline geeft informatie over wat borderline is, welke behandelmogelijkheden er zijn en hoe familieleden en naasten kunnen omgaan met iemand met borderline.

De borderline stoornis is een persoonlijkheidsstoornis, die niet alleen een grote invloed heeft op het leven van de persoon in kwestie, maar ook op dat van zijn of haar omgeving. Veel mensen met een borderline stoornis komen eerder of later in aanraking met de geestelijke gezondheidszorg (GGZ). Soms alleen voor gesprekken, soms volgt een psychiatrische opname. We kunnen ons voorstellen dat er dan behoefte is aan meer informatie over borderline en daarom organiseren we dit college.

Voor wie

De colleges zijn bedoeld voor alle geïnteresseerden. Dit kunnen bijvoorbeeld mensen met klachten, familieleden en naastbetrokkenen of cliënten zijn, maar ook mensen die vanuit hun professie of opleiding geïnteresseerd zijn in het onderwerp.

Inhoud van het college

Tijdens het college komen uiteenlopende vragen aan de orde. Wat is de borderline stoornis? Hoe ontstaat het? Welke behandelingen zijn er mogelijk en bestaan er medicijnen? En wat zijn de gevolgen voor de omgeving? Hoe kunnen familieleden en betrokkenen het beste met iemand met een borderline stoornis omgaan? En waar kan men op zoek naar meer informatie? Dit is een greep uit de onderwerpen die aan de orde komen tijdens dit college. Bovendien is er ruim de gelegenheid om zelf vragen te stellen.

Spreker

Rene Bouwman (psychiater programma persoonlijkheidsstoornissen, GGZ NHN).

Wanneer en waar

Dinsdag 12 november 2019
van 19.00 tot ongeveer 21.00 uur
Locatie: Bibliotheek Kennemerwaard Heerhugowaard
Kosten: €3,- (te betalen met pin of iDeal)

Aanmelden

Reserveren is gewenst en kan online via de bibliotheek of via het centrale telefoonnummer van de bibliotheek 072 5156644.