Cursus Piep zei de Muis (locatie Den Helder)

U bevindt zich hier: Homepage > Agenda > Cursus Piep zei de Muis (locatie Den Helder)  

Cursus Piep zei de Muis (locatie Den Helder)


Start: donderdag 15 april 2021 14:30

Eind: donderdag 15 april 2021 15:45

Doe- en praatgroep voor kinderen van 4 t/m 7 jaar uit Den Helder en omgeving die thuis of in hun directie omgeving spanningen (hebben) ervaren. Met spanningen bedoelen we stress zoals bij (vecht)scheiding, (huiselijk) geweld, overlijden of ouders met psychische en/of verslavingsproblemen.

Soms gebeuren er dingen in een gezin waar een kind zich geen raad mee weet. Een ouder die ziek is, een scheiding, verdriet, ruzie of geweld. Kinderen gaan anders om met spanning en stress dan volwassenen. Ze betrekken alles op zichzelf en voelen zich vaak schuldig over de situatie. Ze worden heel stil of juist heel boos, of dwars en onzeker. Soms zijn ze bang om te gaan slapen of plassen ineens weer in bed. Om deze kinderen te helpen bieden Brijder en GGZ Noord-Holland-Noord “Piep zei de Muis” aan, een doe- en praatgroep voor kinderen van 4 t/m 7 jaar.

Emoties verwoorden en positief zelfbeeld ontwikkelen

In 12 wekelijkse bijeenkomsten leren de kinderen de vier basisemoties en leren ze dat het soms handig is om deze emoties te verwoorden. Ze vergroten hun sociale vaardigheden en verwerken lastige gebeurtenissen. Ook werken de kinderen aan een positief zelfbeeld. Wie ben je, waar ben je goed in en hoe kan je oefenen in het hebben van positieve gedachten.

Handpop PIEP

De muis PIEP, een handpop, vertelt op een speelse manier over wat hij allemaal meemaakt en nodigt de kinderen uit om samen met hem naar allerlei oplossingen te zoeken.

In deze video vertellen Piep en preventiewerker Petra over de groep 

Ook aandacht voor de ouders

Voor de ouders zijn er 4 ouderbijeenkomsten waarin aandacht wordt besteed aan opvoedkundige vragen en het omgaan met hun kind.

Start en aanmelden

De groep start half april in de gemeente Den Helder en vindt gedurende 12 weken plaats van 14.30-15.45 uur. Kinderen uit omringende gemeentes zijn eveneens van harte welkom. Aan de groep zijn geen kosten verbonden en er is geen verwijsbrief nodig. Om een kind aan te melden kunt u mailen naar p.poland@ggz-nhn.nl