RSS

U bevindt zich hier: Homepage > RSS  

RSS

Wilt u op de hoogte blijven van wat er bij GGZ NHN speelt, maar niet dagelijks meerdere keren zelf op zoek gaan naar die informatie? Maak dan gebruik van onderstaande gratis RSS-feeds of volg ons op Twitter

RSS-feed Nieuws - Persberichten en nieuwtjes van GGZ NHN

RSS-feed Agenda - Informatieavonden, cursussen, open dagen etc van GGZ NHN

RSS-feed Vacatures - of kijk op de Werken bij GGZ NHN-website


Wat is een RSS-feed?
RSS staat voor Really Simple Syndication. Het is een hulpmiddel waarmee u zich op updates van www.ggz-nhn.nl kunt abonneren. Als GGZ NHN een nieuwsbericht, evenement of vacature toevoegt aan de site, dan krijgt u in een speciaal programmaatje dat te zien.

Om de feed te kunnen bekijken, heeft u een RSS-reader nodig (bijvoorbeeld Feedburner van Google). Met de RSS-reader en de RSS-feeds kunt u direct zien of er nieuwe informatie op de site is verschenen. Met de link in de berichten van de feed kan u naar het bericht surfen om deze te lezen.

Waarom is RSS handig?
RSS kan u veel werk uit handen nemen. Als u bijvoorbeeld dagelijks een groot aantal vaste websites bezoekt met ieder hun eigen informatie, dan moet u al deze sites afzonderlijk bezoeken. U moet de site opzoeken, kijken of er nieuws voor u is en vervolgens doorgaan naar de volgende site. Met RSS krijgt u telkens als er iets nieuws van uw gading wordt geplaatst een melding. Zelf zoeken is (bijna) niet meer nodig.

Wat heeft u nodig?
Allereerst een RSS-reader. Er bestaan verschillende RSS-readers. Sommige zijn gratis, voor sommige moet u betalen. Een gratis RSS-reader is bijvoorbeeld Google Reader (hier heeft u een google-account nodig) .

Nadat u zich heeft aangemeld met uw google-account, kunt u een nieuwe RSS-feed toevoegen via de knop Abonnement toevoegen. In het venster dat vervolgens verschijnt, vult u de url van de RSS-feed (zie hierboven) in en klikt u op 'Toevoegen'. De RSS-feed wordt toegevoegd aan uw Google-reader.


Wij zijn ook te volgen op Twitter!