Informatie over corona voor cliënten van GGZ NHN

U bevindt zich hier: Homepage > Nieuws > Nieuws > Informatie over corona voor cliënten van GGZ NHN  

Informatie over corona voor cliënten van GGZ NHN

13 / 01 / 2021

Update: 13 januari 2021, 10:00 uur

De landelijke maatregelen omtrent het coronavirus zijn aangescherpt. Vooralsnog heeft dit geen gevolgen voor de zorg die wij leveren. Bij GGZ NHN blijven we de lijn volgen dat de contacten met onze cliënten doorgaan. In principe face-to-face, indien nodig online of in een combinatie van beiden. Wij vinden het belangrijk dat onze zorg doorgaat in een veilige omgeving en volgen hierin de richtlijnen van het RIVM en de GGD.

Mondkapje en andere richtlijnen

Als u onze locaties bezoekt voor een poliklinisch behandelcontact of bezoek aan een naaste, bent u in het gebouw verplicht een mondmasker te dragen. In de behandelkamer kunt u het mondkapje afdoen als 1,5 meter afstand mogelijk is.

Op alle locaties van GGZ NHN, tijdens huisbezoeken en (groeps)behandeling gelden de algemene richtlijnen van het RIVM:

 • 1,5 meter afstand tot anderen
 • regelmatig handenwassen
 • hoesten en niezen in de holte van uw elleboog
 • papieren zakdoekjes gebruiken
 • we schudden tijdelijk geen handen
 • dragen van een mondkapje 

We kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft over uw behandeling.

Belangrijke informatie voor uw behandeling:

 • Er zijn allerlei maatregelen getroffen op onze locaties om u weer te verwelkomen. In deze korte video vertellen we u hoe dat in zijn werk gaat. • Ook huisbezoeken behoren tot de mogelijkheden.
  In deze korte video vertellen we u hoe dat in zijn werk gaat.  • Bij binnenkomst op een van onze locaties en bij huisbezoek, doen wij een check of u (of andere personen in uw huishouden) gezondheidsklachten zoals verkoudheid, hoesten, koorts  en/of luchtwegklachten heeft. Heeft u deze gezondheidsklachten? Dan vragen wij u niet naar onze locatie te komen. Neem contact op met uw behandelaar zodat u samen kunt kijken op welke manier de afspraak wel kan plaatsvinden.

 • Groepsbehandelingen zetten we aangepast door. Indien u hier vragen over heeft kunt u terecht bij uw behandelaar.


Herstelwerkplaatsen en Maatwerk, centrum voor werk en ontwikkeling

Voor de Herstelwerkplaatsen en Maatwerk houdt dit in dat we ons aanbod blijven bieden, ook hier is het verpicht een mondkapje te dragen in ieder geval als u rondloopt. 

Meer informatie over de programmering kunt u vinden op website van de Herstelwerkplaatsen en Maatwerk

Bezoek aan familie en naasten van cliënten

Clienten die verblijven op een van onze locaties mogen bezoek ontvangen. Voor zowel de client als de bezoeker geldt dat zij geen gezondheidsklachten zoals verkoudheid, hoesten, koorts en/of luchtwegklachten mogen hebben als zij op bezoek willen komen. Dit geldt ook voor anderen in het huishouden. Bij één of meerdere klachten kan de bezoeker niet langskomen op locatie.

Als u onze locaties bezoekt voor een bezoek aan uw naaste, is het verplicht een mondkapje te dragen in ieder geval als u rondloopt. 

Tot slot

Met deze maatregelen proberen we te voorkomen dat het coronavirus verder wordt verspreid. We hopen op uw begrip en rekenen op uw samenwerking om zo goed mogelijk om te gaan met deze uitzonderlijke situatie.

Wij houden de situatie nauwlettend in de gaten. Mochten er dingen veranderen, dan laten we dat weten via deze pagina (https://www.ggz-nhn.nl/corona) en de social mediakanalen van GGZ Noord-Holland-Noord (Facebook, Twitter, Linkedin en Instagram).

Indien u vragen heeft, verzoeken wij u om dit formulier te gebruiken. Flyers en nieuwsbrieven voor clienten, familie en naasten

Wij spannen ons in om de zorg, op een veilige manier, door te laten gaan. Wij volgen hierin de richtlijnen van het RIVM en de GGD. In onderstaande flyers vindt u meer informatie:

Flyers voor cliënten over corona

Flyers voor familie en naasten van cliënten over corona

Nieuwsbrieven Inloop Hoorn met tips

 • Op de website van Maatwerk deelt de Inloop Hoorn iedere werkdag een nieuwsbrief met leuke tips, spelletjes, grappige foto's etc.

Online aanbod

Online zelfhulp

Ben je al bekend met de gratis online zelfhulpmodules? Met aandacht aan de training werken en deze helemaal afronden merk je echt effect. We hebben inmiddels meer dan 10 trainingen beschikbaar, waaronder de trainingen Mentaal sterk tijdens de corona-crisis, Dankbaarheid tijdens de corona-crisis en Blijf thuis, blijf fit.

Digitale activiteiten Herstelwerkplaats

We bieden op de Herstelwerkplaatsen tot 1 juni geen groepen en 1-op-1 gesprekken aan op locatie, maar wel digitale activiteiten voor iedereen.Lees ook

Quarantainelocatie GGD op terrein GGZ NHN in Heiloo

Geen Maatwerk in Wijkcentrum de Rekeren in Alkmaar