Online zelfhulpmodule 'Betrokken omgeving'

U bevindt zich hier: Homepage > Familie > Cursussen en bijeenkomsten > Online zelfhulpmodule 'Betrokken omgeving'  

Online zelfhulpmodule 'Betrokken omgeving'

De online zelfhulp module 'Betrokken omgeving' is speciaal ontwikkeld voor familie en betrokkenen van mensen met psychiatrische klachten

U bent betrokken bij iemand met psychische problemen. Blijft u zelf in balans?

Ziet u het af en toe niet meer zitten met de zorg om uw broer met een psychose, uw partner met een depressie of uw vriendin met suïcidale gedachten?

Dan kunt u via de module ‘Betrokken omgeving’ kennis en vaardigheden opdoen die u kunt inzetten om overbelasting te voorkomen. U leert anders omgaan met uw naaste en meer balans aanbrengen in de zorg voor de ander en de zorg voor uzelf. De module richt zich echter ook op het feit dat deze balans niet altijd mogelijk is.

De ondersteuningsmodule bevat filmpjes waarin een online begeleider en ervaringsdeskundigen informatie geven en hun ervaringen delen.

Voor wie?
De module is ontwikkeld voor familieleden en naastbetrokkenen van iemand met psychische klachten, bijvoorbeeld een familielid, vriend(in) of partner.

De module kan met of zonder begeleiding gevolgd worden. Begeleiding bij de module wordt geboden door ervaringsdeskundige familieleden. Wanneer de module onbegeleid wordt gevolgd, kunt u deze anoniem volgen, bij begeleiding wordt wel uw naam gevraagd. Zowel familieleden van mensen die bij GGZ NHN in behandeling zijn als andere naastbetrokkenen kunnen gebruik maken van deze module.