Cursussen en bijeenkomsten

U bevindt zich hier: Homepage > Familie > Cursussen en bijeenkomsten  

Cursussen en bijeenkomsten

Voor familieleden en naastbetrokkenen organiseert GGZ NHN informatiebijeenkomsten en cursussen.

Informatiebijeenkomsten
Regelmatig zijn er informatiebijeenkomsten over een psychiatrische stoornis. Bijvoorbeeld depressie, borderline, ADHD of autisme. Een psychiater of een preventiemedewerker en een ervaringsdeskundige geven informatie over wat het voor iemand betekent om met bepaalde psychische klachten te leven, de gevolgen voor u en de verschillende ondersteuningsmogelijkheden. U kunt hier zien wanneer er informatiebijeenkomsten georganiseerd worden.

Lotgenotencontact
Omgaan met iemand met psychische klachten kan erg belastend zijn, bijvoorbeeld als het gaat om uw partner, kind, broer of vriend(in). Het kan veel invloed hebben als iemand in uw directe omgeving psychische problemen heeft. Voor wie behoefte heeft aan herkenning of steun, van mensen die in dezelfde situatie zitten of al verder zijn, is er de familielotgenotengroep.

Voor kinderen van ouders met psychiatrische klachten (KOPP / KVO groep)

 • 'Piep zei de muis' (4-7 jaar)
  Soms gebeuren er dingen in een gezin waar een kind zich geen raad mee weet. Een ouder die ziek is, een scheiding, verdriet, ruzie of geweld. Herkent u dit? Mogelijk kan uw kind dan een steuntje in de rug gebruiken.

 • Kinderen met een ouder met psychiatrische of verslavingsproblemen (8-12 jaar, 12-16 jaar, 17+jaar)
  Opgroeien in een gezin waarvan je vader of moeder psychische problemen heeft of verslaafd is, is niet gemakkelijk. Omgaan met deze situatie is heel ingrijpend en dat je hier weleens boos of verdrietig om bent is heel normaal. Wist je dat je niet de enige bent?

 • Volwassen van ouder(s) met psychiatrische klachten
  Soms hebben deze kinderen, als zij eenmaal volwassen zijn, nog last van de wisselende stemmingen van hun ouder, de onvoorspelbaarheid thuis, het gebrek aan informatie en de grote verantwoordelijkheid die zij al vroeg op hun schouders moesten nemen.


Cursussen waarin u leert omgaan met de psychische klachten van uw naaste
Daarnaast zijn er cursussen of lotgenotengroepen, die herkenning en praktische handvatten bieden. Hieronder vindt u een overzicht. Bent u geïnteresseerd of wilt u weten wanneer een cursus gaat starten? Neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier of bekijk de agenda.

Deel dit artikel via:

 • Stel een vraag
 • Bel mij terug
 •   Bel 088 65 65 010

     klantenservice bereikbaar op
     ma t/m vrij van 08:30 - 17:00