Cursussen en bijeenkomsten

U bevindt zich hier: Homepage > Familie > Cursussen en bijeenkomsten  

Cursussen en bijeenkomsten

Voor familieleden en naastbetrokkenen organiseert GGZ NHN informatiebijeenkomsten en cursussen.

Informatiebijeenkomsten

Regelmatig zijn er informatiebijeenkomsten over een psychiatrische stoornis. Bijvoorbeeld depressie, borderline, ADHD of autisme. Een psychiater of een preventiemedewerker en een ervaringsdeskundige geven informatie over wat het voor iemand betekent om met bepaalde psychische klachten te leven, de gevolgen voor u en de verschillende ondersteuningsmogelijkheden. U kunt hier zien wanneer er informatiebijeenkomsten georganiseerd worden.

Cursussen

Wij bieden verschillende cursussen die u leren omgaan met een familielid of naaste met psychische klachten. De cursussen bieden u herkenning en praktische handvatten. Bekijk hier het overzicht.  

Lotgenotencontact

Omgaan met iemand met psychische klachten kan erg belastend zijn, bijvoorbeeld als het gaat om uw partner, kind, broer of vriend(in). Het kan veel invloed hebben als iemand in uw directe omgeving psychische problemen heeft. Voor wie behoefte heeft aan herkenning of steun, van mensen die in dezelfde situatie zitten of al verder zijn, is er de familielotgenotengroep.

Online module "Betrokken omgeving'

De online module 'Betrokken omgeving' is speciaal ontwikkeld voor familie en betrokkenen van mensen met psychiatrische klachten.
Leer via de module ‘Betrokken omgeving’ kennis en vaardigheden die u kunt inzetten om overbelasting te voorkomen. U leert bijvoorbeeld anders omgaan met uw naaste en meer balans aanbrengen in de zorg voor de ander en de zorg voor uzelf. De module richt zich echter ook op het feit dat deze balans niet altijd mogelijk is.