Over GGZ NHN


Op dit gedeelte van de website vindt u informatie over GGZ Noord-Holland-Noord (GGZ NHN). Wie zijn wij, wat doen wij en waar staan wij voor? Onderwerpen als onderzoeksresultaten, samenwerking en publicaties vertellen u meer over de organisatie. Neem ook eens een kijkje in ons museum!

Zorg afgestemd op de vraag
Het doel van GGZ NHN is het voorkomen en behandelen van ernstig psychische problemen en psychiatrische stoornissen. De zorg is afgestemd op de vraag van onze cliënten, mensen van alle leeftijden. Wij richten ons daarbij op herstel en, waar dat niet of nog niet mogelijk is, op het draaglijk maken van de gevolgen van de stoornis.

Wat is ggz nu precies?
GGZ staat voor geestelijke gezondheidzorg. Iedereen kan ermee te maken krijgen. Van jong tot oud, voor korte of een langere periode. Denk hierbij bijvoorbeeld aan mensen met een autismestoornis, iemand met schizofrenie of mensen met een fobie of depressie.

Waar staan we voor?
Onze kernwaarden bij begeleiding en behandeling zijn:

  • Deskundigheid
  • Doelgerichtheid
  • Effectiviteit
  • Een respectvolle benadering
  • Patiëntgerichte houding


De patient en de hulpverlener zijn daarbij gelijkwaardig. Mogelijkheden en wensen van de patienten zijn uitgangspunt bij de hulpverlening. Deze wordt bij voorkeur in de sociale omgeving verleend.


Algemene leveringsvoorwaarden
GGZ Noord-Holland-Noord biedt hulpverlening conform de algemene leveringsvoorwaarden ggz. U kunt zowel de volledige tekst van de voorwaarden als de publieksversie downloaden.

Meer weten?
Voor meer informatie klik op een van onderstaande documenten:


Strategisch beleidsplan 2013 - 2014: